clubs

SZAKKÖRÖK

Arra bíztatjuk tanulóinkat, hogy mindenki találjon az érdeklődésnek megfelelő szakkört és hiszünk benne, hogy a tanórán kívüli tevékenységeken való fejlődésükkel is hozzájárulunk ahhoz, hogy felkészüljenek a társadalomba való bekapcsolódásba az iskola elhagyása után.

Arra kérjük Önt, hogy támogassa gyermekét a megfelelő szakkör kiválasztásában. A szülők is szerves részei a programjainknak. Szeretettel várjuk Önt minden rendezvényünkre!

A felsorolt szakkörök, klubok és egyéb tanórán kívüli tevékenységek érhetők el jelenleg tanulóink számra. A szakkörök indulása minden tanév elején az érdeklődéstől és a megfelelő támogatástól függ. Ha egy szakkörre nincs megfelelő számú jelentkező, akkor érdeklődés hiányában elmarad abban a tanévben. Vannak olyan szakkörök, amik az anyagköltség miatt nem ingyenesek.

Ha a gyermek tanév elején jelentkezett egy szakkörre, a részvétel kötelező. Két igazolatlan hiányzás után, a tanuló nem vehet többet részt az órán.

 

RAJZ SZAKKÖR

art

 

A szakkörön a gyerekek egy felkínált anyag, technika, téma, rajz, illetve képzőművészeti pályázathoz kapcsolódhatnak, illetve a saját elképzeléseiket valósíthatják meg, amiben segítséget kapnak. A szakkörön rajzolunk, festünk, kerámiákat, szobrokat, különféle tárgyakat készítünk sokféle anyaggal.

 

 

dance

TÁNC KLUB

A résztvevő gyerekek megismerkedhetnek a modern tánclépésekkel, és lehetőségük van rá, hogy fellépjenek a félévi és év végi ünnepségünkön.

 

 

FILM KLUB

Izgalmas filmekkel várjuk az érdeklődő tanulókat.         film club

turkce 

 

 

 TÖRÖK KLUB

A szakkör célja a gyermekek török nyelvtudásának fejlesztése, olvasással, hallott szövegértéssel, kompetenciát fejlesztő és íráskészség javító feladatokkal.
Játékos feladatokkal, prezentációkkal, videókkal, szókártyák készítésével, versek és énekek tanulásával, szójátékokkal, kirakókkal, keresztrejtvényekkel segítjük tanulóink nyelvelsajátítását a Török klubban.

 

 

FUTBALL SZAKKÖR

Futball szakkört tartunk, ahol korosztályuk szerint két csoportban foglalkozunk a gyerekekkel.   Footballer

ceramic

 

 KERÁMIA

 Kerámia szakkört tartunk, ahol a gyerekek kiélhetik fantáziájukat és gyönyörű műveket készíthetnek. Alkotásaikat a  rajzterem kemencéjébenkiégetjük, hogy az év végi kiállításon megcsodálhassák az érdeklődők.

 

 

MÉDIA KLUB

Média klubbot tartunk 7-8. osztályos tanulók részére.      media

 

ebru

 

   EBRU

  Ebru szakkört tartunk a tanulóknak, ahol megismerhetik a török vizes márványfestést és  gyönyörű képeket készíthetnek.

 

 

 

NÉPTÁNC, NÉPDAL

Ahol a gyermekek népdalokat tanulhatnak, népi játékokat próbálhatnak ki. folk

Drama Icon

 

DRÁMA KLUB

A tavalyi évben kicsiknek és nagyoknak külön-külön heti egy alkalommal szerveztük a szakkört. A dramatikus játékok mellett nagy örömmel készültünk előadásokkal  a Félévzáró és az Évzáró műsorra is. Két rövid színdarabot tanultak be a felső tagozatos gyerekek és az alsósok is a tavalyi év során, melyeket nagy sikerrel adtuk elő a színpado, táncos és  zenei betétekkel.

 

 

 

SAKK KLUB

 

chess

2013 októberében indult el a sakkoktatás az Orchidea iskolában Várnai Zsuzsa igazgatóhelyettes asszony kezdeményezésére. A gyerekek heti egy alkalommal sajátítják el az alapszabályokat, gyakorolják a tanultakat, valamint rendszeresen házi feladatokat oldanak meg. Az oktatás célja, hogy más területeken is logikusan gondolkodjanak, meg tanuljanak rendszerezni és kitartóbban koncentrálni. Jelenleg 12 alsós sakkozik folyamatosan hétről hétre, valamint külön oktatásban részesül Makai Bence (edző: Benyeda Tibor), aki már hivatalosan is igazolt versenyző az MLTC csapatában.

A csoportos foglalkozásokat Horváth Csaba Fide-mesterjelölt vezeti, aki többszörös Európa-bajnok és országos bajnok edzőként.

 

 

TOP
DMC Firewall is a Joomla Security extension!
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok